Land van Markant

Een sprookje voor alle grote en kleine mensen,
die nog durven te dromen, denken en doen.

Er was eens...

… niet zo heel lang geleden, een land, hier niet zo ver vandaan. Dat land werd geregeerd door een koning die het gebied het ‘Land van Markant’ had genoemd. Hier woonden allerlei soorten magische beesten en bijzondere mensen. Het doel van de koning was om iedereen vredig naast elkaar te laten leven. Maar dat was natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Een sprookje...

.. gebaseerd op verhalen van vijf mensen die in de provincie en stad Groningen in een Beschermd Wonen-instelling van Lentis wonen of hebben gewoond. Deze mensen zijn geïnterviewd om zo moeilijkheden bij uitstroom of juist de wens om te blijven, duidelijk te maken. Er is voor gekozen de verhalen als sprookjes te presenteren. Zo staat de cliënt, maar meer nog de mens centraal.

De auteur

Kris Vesseur wordt geboren in 1987 te Tilburg. Haar reis naar het hoge Noorden brengt haar uiteindelijk in Leeuwarden waar zij compositie studeert. Tijdens haar studie maakt zij kennis met andere disciplines in de kunst en begint zij haar schrijven meer vorm te geven.

In 2011 studeert zij af met een interdisciplinair portfolio met daarin werk gecreëerd tijdens haar opnames in psychiatrische instellingen. Haar eindscriptie draagt de titel Geniaal of geestesziek – een studie naar het verband tussen creativiteit en psychose. In 2010 bundelt zij Toen ik nog Messias was; een rechtstreekse weergave van haar gedachten en ervaringen tijdens haar psychotische episodes.

Kris schrijft en zingt, soms met uitzonderlijke moeite vanwege het persoonlijke karakter van haar werk, soms met euforische vreugde omdat zij het leven lief heeft. Haar werk wordt omschreven als “poëtische catharsis” en “pijnlijk mooi”.

Download het sprookje

Liever in je handen?

Er zijn 500 boekjes gedrukt. Houd je ook graag een gedrukt exemplaar in handen? Geef hier je bestelling door.

De bonte vogel en de mooie gouden kooi

Ook van Uitgeverij Bries in hetzelfde genre:
De bonte vogel en de mooie gouden kooi

Bekijk ook

Startersspel

Vragen die je een stap verder helpen als je voor jezelf wilt beginnen.

Loopbaanspel

Vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je de arbeidsmarkt op gaat.

De bonte vogel en de mooie gouden kooi

Een fabel als ‘nalatenschap’ van 9 maanden Veranderlab Dagbesteding.

Werk en Zingeving

Wat gebeurt er als we niet geënt zijn op succes maar op zoek gaan naar betekenis?

Nieuwsbries

Benieuwd naar wat we vinden, organiseren en meemaken? Meld je aan voor de Nieuwsbries.