Bundel Zinvol Werken

Zin in je werk ervaar je als je iets doet wat ertoe doet en als je merkt dat jij ertoe doet. In dit boekje van Buro Waai worden twaalf werkthema’s uitgediept die bijdragen aan zinvol werk.

Wat maakt werk voor jou zinvol?

Werk is in onze samenleving belangrijk. En, zingeving zit in de natuur van de mens. Waarom dan niet werk en zingeving samen laten gaan? Heidi Jansen, ambassadeur van Buro Waai, deed literatuuronderzoek naar zingeving en ontdekte dat er twaalf thema’s zijn die vaak genoemd worden in relatie tot werk.

Elk thema lichten we toe in de context van zingeving in het algemeen en toegespitst op werk. Aanvullend vind je bruikbare, verdiepende vragen en concrete praktijkvoorbeelden van onze klanten. Van elk thema hebben we een passende foto gemaakt die de betekenis van het thema symboliseert.

"Ik vond het heel leuk en herkenbare onderwerpen. De vormgeving en de passende foto’s erbij zijn erg mooi. Het leest lekker weg. Ik kwam een aantal dingen tegen die mijn organisatie zou kunnen doen (en die ik als teamleider heel normaal vond). Dat gaf me een tevreden gevoel als bevestiging. De beknopte inleiding vond ik leuk en ook de vragen die je aan jezelf kunt stellen en wat je anders kunt doen zijn bruikbaar in combi met de praktijkvoorbeelden."

Wibke Franzen

De auteurs

In deze bundel lees je meer over wat zinvol werken is en diepen we de twaalf thema’s uit. Ze lenen zich om gericht te werken aan specifieke aspecten van jouw zin in werken. Als organisatie kun je met (structurele) aandacht voor deze thema’s toewerken naar een bevlogen én duurzame werkcultuur.

Alexandra Sfintesco en Mariska Wegink
Partners van Buro Waai in samenwerking met Heidi Jansen

Gratis e-book

Liever in je handen?

Houd je ook graag een gedrukt exemplaar in handen? Wil je er een paar cadeau geven? Bestel hier de boekjes à € 7,50 per stuk.

Bekijk ook

Werk en Zingeving

Wat gebeurt er als we niet geënt zijn op succes maar op zoek gaan naar betekenis?

Startersspel

Vragen die je een stap verder helpen als je voor jezelf wilt beginnen.

Loopbaanspel

Vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je de arbeidsmarkt op gaat.

De bonte vogel en de mooie gouden kooi

Een fabel als ‘nalatenschap’ van 9 maanden Veranderlab Dagbesteding.